Skip to content

TU Delft gebruikt materialen van BEGE voor twee innovatieve projecten

BEGE sponsort innovatieve studenten

Innovatie staat hoog op de prioriteitenlijst van BEGE, dus toen twee studentgroepen ons benaderden voor sponsoring van hun projecten waren wij zeer geïnteresseerd. BEGE heeft de kwalitatieve KHK tandwielen geleverd die Talaria en Driverless nu gebruiken.

Talaria

Talaria is een team van 33 studenten van verschillende faculteiten aan de Technische Universiteit Delft. De missie van Talaria is het ontwerpen en bouwen van een elektrisch, ultracompact en geluidsarm persoonlijk vliegtoestel dat verticaal kan opstijgen en landen in stedelijke gebieden. Project Talaria volgen of sponsoren? Klik hier.

Driverless

Driverless is een samenwerking tussen het Formula Student Team Delft en Massachusetts Institute of Technology waarbij een eerder ontworpen en gebouwde elektrische raceauto dit jaar wordt omgebouwd tot een volledig autonome raceauto. Het stuur moet aangedreven kunnen worden door een signaal van de computer. Benieuwd hoe dit proces verloopt of wilt u ook een bijdrage leveren? Klik hier.

Waarom passen deze projecten bij de missie en visie van BEGE?

Bij BEGE focussen we op innovatie met een open blik richting de toekomst. Voortdurend zijn wij bezig met marktgerichte procesinnovatie waardoor onze componenten perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden tot intelligente aandrijfsystemen.

Dankzij onze branchegerichte aanpak en gespecialiseerde nationale en internationale leveranciers maken wij innovatieve ontwikkelingen toegankelijk voor Nederlandse bedrijven, universiteiten en start-ups.

Voor het selecteren van de juiste tandwielen is technische kennis noodzakelijk. Een tandwieltekening is een essentieel onderdeel van het ontwerpproces, ongeacht of de machinebouwer het tandwiel zelf ontwerpt of gebruik maakt van een standaarduitvoering.

BEGE biedt volledige ondersteuning in het gehele ontwerpproces. Hierbij profiteert u van ons grote aanbod aan componenten en intelligente aandrijfsystemen en van onze gespecialiseerde technische kennis over:

  • Juiste berekening van tandwielsterkten en -afmetingen;
  • Tandwieltypen;
  • Overbrengingsverhoudingen en rotatierichtingen;
  • Tandvormen en tanddiktes;
  • Geometrische toleranties en tandwielspeling;
  • Precisieklassen van ISO en ANSI;
  • Materialen en hittebehandeling;
  • Smering in toepassingen;
  • Het mitigeren van problemen in verband met ruis en breuk.

Met deze sponsering aan de studenten van TU Delft dragen wij bij aan het stimuleren van de volgende generatie om zichzelf uit te dagen en mooie, innovatieve ontwikkelingen te creëren. Benieuwd welke van onze innovatieve oplossingen bij uw bedrijf passen? Neem gerust contact op.