Skip to content

Maatwerk aandrijvingen & besturingen

BEGE levert klantspecifieke aandrijvingen, besturingen en systemen voor diverse toepassingen.  Maatwerk conform klantwensen.

Klantspecifieke aandrijvingen, besturingen en systemen

BEGE is gespecialiseerd in het leveren van klantspecifieke aandrijvingen en besturingen voor diverse toepassingen. Met onze expertise en ervaring ontwerpen we maatwerk oplossingen die perfect passen bij de unieke behoeften van onze klanten.

Integrale aandrijfsystemen

Engineering van complete en intelligente integrale aandrijfoplossingen die leiden tot efficiënte en productieve installaties met maximale continuïteit.

Maatwerk componenten

Innovatie op componentniveau binnen een integraal aandrijfsysteem; van standaard tot maatwerk en van klein tot groot.

Corrosiebescherming

Specialistische coatings voor aandrijvingen die corrosie en slijtage voorkomen. Ons RVS gamma biedt extra bescherming in veeleisende omgevingen.

Productontwikkeling

We ontwikkelen op maat gemaakte producten voor specifieke behoeften. Van maatwerk aandrijf- en besturingscomponenten tot complete digitale automatisering.

Conditiemonitoring

Onze innovatieve oplossingen voor monitoring van aandrijfsystemen verhogen efficiëntie en beschikbaarheid en minimaliseren kosten en stilstand.

ATEX – Explosieveilig

Onze klantspecifieke ATEX aandrijvingen bieden veilige, betrouwbare prestaties in explosiegevaarlijke omgevingen. Geschikt voor diverse industriële toepassingen.

Energie efficiëntie

Energiezuinige klantspecifieke aandrijvingen die focussen op besparingspotentieel, energieoptimalisatie en lagere CO₂-emissies voor kostenbesparingen.

Engineering tools & vergelijkingen

Met geavanceerde engineering tools vergelijken en bieden we optimale aandrijfoplossingen voor klantspecifieke toepassingen.

Veiligheid & training

Klantspecifieke aandrijvingen met een sterke focus op veiligheid. Onze trainingen en supportafdeling helpen storingen voorkomen en optimaliseren de prestaties.

Benieuwd hoe BEGE uw onderneming kan helpen met een maatwerk aandrijving? Maak een afspraak met onze engineers.

Gerealiseerde klantspecifieke oplossingen

Wij hebben talloze aandrijf-, besturings- en automatiseringsoplossingen voor uiteenlopende opdrachtgevers gerealiseerd. Hieronder een selectie van de toepassingen.

Flessen positioneren

Drank & bottelen

Flessen mechanisch uitlijnen

Wens: PET- en glazen flessen, flacons, potten en blikken nauwkeurig mechanisch uitlijnen.
Oplossing: Een spiraalvormige aandrijflijn ter voorbereiding van het afvullen in volautomatische hogesnelheid afvulsystemen. De aandrijflijn draait 24/7 en monitort stroomopname en temperatuur om afwijkingen tijdig te signaleren.

Frequentiegestuurde trommelmotor

Vis- & vleesverwerking

Frequentiegestuurde trommelmotor

Wens: Automatisch ontgraten, ontschubben en ontvellen van vis en zeevruchten.
Oplossing: Een in de transportband geïntegreerde trommelmotor met aandrukrollen. De trommelmotor is frequentiegestuurd om de snelheid af te stemmen op de vorm en hoeveelheid product.

Eiertransportsysteem besturen

Veeteelt & pluimveehouderij

Eiertransportsysteem besturen

Wens: Eieren zorgvuldig en efficiënt verplaatsen.
Oplossing: De eiertrays worden via een PLC-gestuurde vacuüm transporteenheid vervoerd naar de wagenaanvoer-unit. Deze duwt de trays voorzichtig in de traywagen. De precieze MIG encoder in de wagenaanvoer-aandrijving waarborgt een nauwkeurige positie en minimaliseert eierschade.

Champignon plukbrug aandrijven en aansturen

Oogsten & gewasverzorging

Champignon plukbrug

Wens: Champignons volautomatisch verwerken: sorteren, steeltjes afsnijden, bakjes ontnesten, vullen en afwegen.
Oplossing: De efficiënte hypoïde aandrijvingen drijven de volautomatisch plukbrug continu aan. De verschillende processen zijn ultiem op elkaar afgestemd door PLC-gestuurde aandrijvingen met optimale efficiëntie en snelheid als resultaat.

Servo-oplossing voor optimale opslagsystemen

Intralogistiek & distributie

Servo-oplossing voor optimale opslagsystemen

Wens: Productiviteit, ruimtegebruik, voorraadbeheer en real-time lading-tracking optimaliseren.
Oplossing: Door een servo-systeem met intelligente bedieningselementen te implementeren waarborgen we uitzonderlijk hoge doorvoersnelheden in volledig geautomatiseerde opslagsystemen.

AGV’s aansturen en aandrijven

Intralogistiek & distributie

AGV’s aansturen en aandrijven

Wens: Onbemand en volautomatisch producten, pallets of kisten laden, lossen, opslaan en ophalen.
Oplossing: Aansturing en aandrijving van de aandrijf- en stuurunit van het Automatisch Geleide Voertuig (AGV) met onverminderde precisie en constante snelheid.

Transportband voor afvalstromen

Recycling- & afvalverwerking

Transportband voor afvalstromen

Wens: Afval afvoeren vanuit een trilvoeder naar een wervelstroomscheider.
Oplossing: Een transportband met aandrijftrommel en thermische overbelastingsbeveiliging die het afval leidt naar een magnetische rotor die met hoge snelheid draait.

Hijslieren aandrijven en besturen

Havens & goederenoverslag

Hijslieren aandrijven en besturen

Wens: Hijslieren aandrijven die zware machines of vracht op een vrachtschip verplaatsen.
Oplossing: Frequentieregeling, een encoderfeedbacksysteem en een simpel handheld besturingspaneel zorgen voor een eenvoudige positionering van de hijskraan en veilige verplaatsing van de vracht.

Werkwijze

Het is duidelijk dat BEGE klantspecifieke aandrijvingen aanbiedt. Maar wat zijn de verschillende fases of stappen waaruit het proces bestaat? In deze figuur lichten we ze toe.

Plan een afspraak met een engineer

Op zoek naar een maatwerk aandrijfoplossing voor uw specifieke behoefte? Plan een 30 minuten overleg met een BEGE engineer via onderstaande kalender.