Skip to content

Automatisering Levensmiddelenbranche

Voedselveilige en efficiënte integrale aandrijfoplossingen die voldoen aan de hoogste hygiënenormen en een hoogwaardige weerstand bieden tegen corrosie, zuur en alkalisch stof.

BEGE: automatiseringspartner voor de levensmiddelenindustrie

BEGE ondersteunt machinebouwers, fabrikanten en andere spelers in deze sector met een optimale automatiseringsoplossing. Onze uitgebreide kennis van de branche stelt ons in staat altijd een passende aandrijving of besturing te leveren.

Co-engineering voor aandrijvingen in de levensmiddelensector

Wij zijn een van de weinige leveranciers op de markt die nauw samenwerken met de vakmensen bij onze klanten. Door middel van co-engineering werken we gezamenlijk aan een intelligente en efficiënte aandrijf- of besturingsoplossing voor de levensmiddelenindustrie. Als automatiseringspartner zijn wij ook betrokken bij het verduurzamen van de voedselindustrie op het gebied van aandrijftechniek, zo leveren we onder andere voedselveilige RVS elektromotoren.

Het draait niet om wat we maken, maar om wat we mogelijk maken.

Automatisering voor de levensmiddelenindustrie

Klantspecifieke aandrijvingen voor de levensmiddelen branche

Wij ontwikkelen en produceren klantspecifieke aandrijvingen en automatiseringsoplossingen. Samen met onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie hebben we al vele maatwerkoplossingen gerealiseerd. Hieronder vindt u een aantal toepassingen. Beweeg over een vlak om meer details te lezen.

Flessen vullen zonder schuimvorming

Drank & bottelen

Flessen vullen zonder schuimvorming

Wens: Flesmonden nauwkeurig positioneren in een flessenvulmachine en zo schuimvorming te beperken.
Oplossing: Om koolzuurhoudende dranken exact onder de juiste hoek af te vullen, positioneren we de flesmond met een wormwiel motorreductor, aangedreven door een MIG encoder.

Flessen positioneren

Drank & bottelen

Flessen mechanisch uitlijnen

Wens: PET- en glazen flessen, flacons, potten en blikken nauwkeurig mechanisch uitlijnen.
Oplossing: Een spiraalvormige aandrijflijn ter voorbereiding van het afvullen in volautomatische hogesnelheid afvulsystemen. De aandrijflijn draait 24/7 en monitort stroomopname en temperatuur om afwijkingen tijdig te signaleren.

RVS-spindelhefaandrijving flesreiniging

Drank & bottelen

RVS-spindelhefaandrijving flesreiniging

Wens: Een hefplatform nauwkeurig positioneren om gerecyclede flessen door een reinigingsmachine te leiden.
Oplossing: De mechanisch verbonden spindelhefaandrijvingen zijn hygiënisch in de machine geïntegreerd. De RVS-spindelhefaandrijving kan eenvoudig gereinigd worden tijdens dagelijkse schoonmaakcycli.

Snelheid brouwmachine

Drank & bottelen

Snelheid brouwmachine

Wens: De juiste snelheid regelen van een pomp- en menginstallatie voor brouwmachines waar gehopte wort geproduceerd wordt.
Oplossing: Via MIG encoderfeedback en HMI-monitoring is exact de juiste snelheid in te stellen. Met behulp van een PLC zijn verschillende cycli eenvoudig te programmeren en automatisch uit te voeren.

Roterende flessensorteermachine

Drank & bottelen

Flessensorteermachine

Wens: Roterende flessensorteermachine aandrijven om ongeordende PET-flessen te rangschikken en te transporteren.
Oplossing: Betrouwbare continubedrijf draaistroommotoren verplaatsen de flessen naar de productielijn. Het frequentiegeregelde platform kan eenvoudig in snelheid worden aangepast aan het type en de hoeveelheid flessen.

Snijbladen IP69K aandrijven

Vis- & vleesverwerking

Snijbladen IP69K aandrijven

Wens: Een aandrijving voor het snijden van pluimvee in een volautomatische verwerkingslijn met de hoogste hygiënestandaarden.
Oplossing: Een in V19-opgestelde IP69K RVS elektromotor die voorzien is van afwateringskanalen om zo afval en water af te voeren en de vitale keerringen beschermt.

Frequentiegestuurde trommelmotor

Vis- & vleesverwerking

Frequentiegestuurde trommelmotor

Wens: Automatisch ontgraten, ontschubben en ontvellen van vis en zeevruchten.
Oplossing: Een in de transportband geïntegreerde trommelmotor met aandrukrollen. De trommelmotor is frequentiegestuurd om de snelheid af te stemmen op de vorm en hoeveelheid product.

Hygiënische vormmachine

Vis- & vleesverwerking

Hygiënische vormmachine

Wens: Continue en hygiënische aandrijving van vormmachines voor de productie van kipnuggets, filets en steaks.
Oplossing: Een roterende trommel die wordt aangedreven door RVS kegelwiel motorreductoren. Bestand tegen dagelijkse hogedrukreiniging om bacteriële besmettingen tegen te gaan.

Spiraalvriezer en -koeler

Vis- & vleesverwerking

Spiraalvriezer en -koeler

Wens: Modulaire beladingssystemen aandrijven voor optimale productflexibiliteit van hygiënische spiraalvriezers en -koelers.
Oplossing: RVS-aandrijvingen met -40°C NOTOX olie zodat de aandrijving zelfs in deze barre omstandigheid haar efficiëntie niet verliest en een continu proces garandeert.

Worstvullingen portioneren

Vis- & vleesverwerking

Worstvullingen portioneren

Wens: Vleesmolens en portioneermachines aansturen voor nauwkeurige porties of vullingen.
Oplossing: Op elkaar afgestemde machines dankzij synchroonloop frequentieregeling met een MIG encoder. Een gebruiksvriendelijke HMI maakt aanpassingen voor een andere portiegrootte of type worst eenvoudig.

Groente flexibel sorteren

Groente- & fruitverwerking

Groente flexibel sorteren

Wens: Op een flexibele wijze variërende vormen en gewicht van gedroogd fruit, wortelen of courgettes sorteren.
Oplossing: Een frequentiegeregelde transportband voor vrije-val sorteermachines waarmee de snelheid aangepast kan worden. De HMI is eenvoudig te bedienen en op de juiste snelheid in te stellen.

Trilsysteem voor efficiënt blancheren

Groente- & fruitverwerking

Trilsysteem voor blancheren

Wens: Een efficiënt en kwalitatief blancheerproces uitvoeren; in water, stoom of door beregening.
Oplossing: Een transportband met trilsysteem om groenten voor kant-en-klaarmaaltijden los te trillen en te blancheren. De frequentiegeregelde transportband zorgt voor de juiste verwerkingssnelheid voor een perfect blancheerresultaat.

Flexibel groente snijden

Groente- & fruitverwerking

Flexibel groente snijden

Wens: Een scala aan groenteproducten zoals koolsoorten, uien en paprika snijden.
Oplossing: Een HMI-touchscreen om de snelheid van het vleugelmes correct in te stellen. Hiermee is het traploos regelbare vleugelmes van de bandsnijmachine eenvoudig te besturen en kan er flexibel tussen de producten geschakeld worden.

Groente zeven en wassen met instelbare vlinderkleppen

Groente- & fruitverwerking

Groente zeven en wassen

Wens: Afzonderlijk instelbare vlinderkleppen nauwkeurig afstellen voor de juiste doorstroomsnelheid
Oplossing: De vlinderkleppen worden elektrisch aangestuurd met MIG encoderfeedback. Nauwkeurige afstelling zorgt voor optimale werveling en doorstroomsnelheid om de groente grondig te reinigen.

Monitoring voor kwetsbaar fruit

Groente- & fruitverwerking

Kwetsbaar fruit verwerken

Wens: Zacht fruit schillen, ontpitten, snijden of onttrossen.
Oplossing: Een zorgvuldige stapsgewijze behandeling van het kwetsbare fruit door middel van monitoring en ingebouwde (software- en hardwarematige) veiligheidsfuncties.

Swipe ->

Aandrijfcomponenten voor de levensmiddelen- en drankindustrie

Automatisering in de food sector

Onze aandrijf- en besturingssystemen voor de levensmiddelen- en drankensector zijn zeer geschikt voor vochtige omstandigheden en voldoen aan de strengste hygiënische normen.

Tevreden klanten in de levensmiddelenbranche

Krones AG

“Na de overname van Ströter GmbH heeft BEGE de continuïteit van het productassortiment op professionele en efficiënte wijze gewaarborgd, zodat we onze activiteiten zonder zorgen kunnen voortzetten en ontwikkelings- en verbeteringsprojecten succesvol kunnen afsluiten samen met BEGE.”

Kesbeke Tafelzuur

“In BEGE hebben wij een partner gevonden die flexibel en betrouwbaar reageert, ook als het gaat om een ​​op maat gemaakt aandrijfsysteem dat zorgt voor een ononderbroken productie”

MdW Technical Support

“Ik werk al 10 jaar samen met BEGE en ik ben zeer te spreken over het kennisniveau van alle medewerkers. Naast de expertise en het feit dat ze altijd betrokken zijn, vind ik het zeer prettig dat ze zo klantvriendelijk en oplossingsgericht werken.”

Gerelateerde onderwerpen en ontwikkelingen

Interessante producten en vergelijkingen voor de Levensmiddelenindustrie.

Benieuwd hoe onze voedselveilige automatiseringsoplossingen u kunnen helpen?
Neem contact op.