Skip to content

LS Frequentieregelaars

Krachtige en compacte frequentieregelaars voor toerentalregeling, optimale motorprestaties en energiebesparing.

LS Frequentieregelaars voor energiezuinige aandrijvingen

Frequentieregelaars zijn tegenwoordig een steeds belangrijker onderdeel bij het optimaliseren van de motorprestaties en machines. BEGE is leverancier van krachtige en compacte frequentieregelaars van LS Electric.

Waarom een frequentieregelaar gebruiken?

Een frequentieregelaar wordt gebruikt om uiteenlopende redenen: om het toerental van een elektromotor te regelen, de procesregeling te verbeteren, het energieverbruik te beperken en efficiënt energie op te wekken, maar ook om mechanische spanningen op motorregelingstoepassingen te verminderen.

Systeemoptimalisatie

Bij het ontwerpen van een installatie is het vaak een uitdaging om te voldoen aan wetgeving op het gebied van energiebesparing.

Als we de totale potentiële besparingen die haalbaar zijn in een aandrijving, stellen op 100%, dan kan circa 10% van de besparing gerealiseerd worden door componenten te selecteren met een hoger energierendement. Bijvoorbeeld door over te stappen van een IE2 elektromotor naar een IE3 motor of hoger. 30% van de potentiële energiebesparing kan bereikt worden door bedrijf met instelbare toerenregeling. De grootste besparing, circa 60%, is echter te behalen door het complete systeem te optimaliseren.

Samen met onze klant co-engineeren wij de meest optimale machines en industriële processen. Wij analyseren het volledige systeem en adviseren welke componenten er beter gebruikt kunnen worden.

Voordelen van frequentieregeling

Optimaal energierendement

Verbeterde efficiency

Verminderde systeembelasting

Lagere onderhoudskosten

Verhoogde productie

Verlengde levensduur componenten

Frequentieregeling bij BEGE

Gebruikt u momenteel een elektromotor met een aandrijving, maar bent u niet tevreden met de efficiëntie? Wilt u het energierendement van een machine verbeteren? Of wilt u uw installatie upgraden?

Overstappen naar frequentieregeling van LS

Is overstappen naar frequentieregeling moeilijk en ingewikkeld? Niet met BEGE.

Wij hebben jarenlange ervaring en weten dat elke klant een eigen proces heeft. Wij ontwerpen een unieke aandrijving conform de wensen en vereisten.

Omdat de configuratie en dimensionering van de regelaar samenhangt met de toepassing en de omgeving, starten we vóór de ontwerp- en energiebesparingsfase altijd met een evaluatie van de toepassing. Of het nu gaat om een verbetering van het energierendement van een nieuwe of van een bestaande machine; we kijken naar het complete systeem.

BEGE levert het zeer brede programma van LS frequentieregelaars waarbij eenvoud, precisie, flexibiliteit en gebruiksgemak belangrijke kenmerken zijn. Voor elke toepassing hebben we een bijbehorende frequentieregelaar (ventilator, pomp, lift, reinigingsomgeving (IP66) etc.).

LS Electric biedt een ruim assortiment besturingscomponenten zoals HMI’s, PLC’s en motion controllers die perfect op elkaar zijn af te stemmen voor optimale besturing.

Begeleiding & ondersteuning

Bij BEGE weten we dat de handleidingen van veel leveranciers niet duidelijk zijn. En omdat kennis essentieel is voor het correct installeren van een frequentieregelaar gaat onze service veel verder dan puur het leveren van de regelaar.

Wij staan in de markt bekend om onze persoonlijke ondersteuning. Zo verlenen wij uitgebreide support bij het programmeren van een frequentieregelaar, bij het koppelen van alle software met de aandrijf- en besturingscomponenten en bij het tweaken van automatiseringsprocessen.

Overige service-voordelen van BEGE:

 • Korte levertijd dankzij voorraad in Sassenheim
 • Frequentieregelaars tot 22kW zijn uit voorraad leverbaar
 • Directe opvolging bij technische vragen of storingen
 • Vlotte assistentie via onze online kanalen
 • Langdurige beschikbaarheid van componenten
 • Snelle reparatie of levering van reserveronderdelen
 • Maatwerkmogelijkheden

Complete machinebesturingen

BEGE is totaalleverancier van betrouwbare automatiseringssystemen. We leveren complete besturingen voor efficiënte en krachtige prestaties van een installatie of productielijn. Desgewenst begeleiden we in een co-engineeringstraject machinebouwers bij het automatiseren van hun besturingsprocessen.

Als één van de weinige spelers in de markt bieden wij aandrijf- én besturingstechniek onder een dak. En omdat we tevens zelf aandrijfcomponenten produceren, kunnen wij snel leveren en houden we de time-to-market kort.

Een passende VFD selecteren – 5 factoren

Wat maakt een frequentieregelaar geschikt voor een bepaalde aandrijving? Het kan verleidelijk zijn om een VFD enkel te kiezen op basis van het vermogen van de motor, maar er zijn belangrijkere factoren van invloed. We hebben vijf relevante op een rijtje gezet:

1. Toepassing

Sommige toepassingen vereisen een specifieke vermogenscurve. Het is belangrijk om een VFD te kiezen die aan deze eisen kan voldoen. Zo heeft een pomp bijvoorbeeld te maken met een trage startbeweging vanwege de weerstand van een vloeistof.

2. Maximale stroom

Controleer op het typeplaatje van de motor het maximale Full Load Amperage (FLA) en selecteer vervolgens een VFD die geschikt is voor het leveren van ten minste zoveel stroom.

3. Overbelasting

Sommige toepassingen vereisen meer (start)koppel voor een korte tijd of hebben te maken met cyclische overbelasting. In dat geval is het verstandig om een VFD te kiezen die aan de specifieke eisen van de aandrijving kan voldoen.

4. Hoogte

In principe zijn alle frequentieregelaars luchtgekoeld, wat betekent dat ze afhankelijk zijn van de luchtdichtheid en omgevingstemperatuur.

VFD’s die geïnstalleerd worden op hoogtes hoger dan 1000 m kunnen koelingsproblemen ondervinden. Het wordt sterk aanbevolen om een regelaar te selecteren die krachtig genoeg is om de afname van de koeling te compenseren.

5. Temperatuur

Frequentieregelaars genereren warmte die – indien niet voldoende afgevoerd- het apparaat kan doen afschakelen of nog erger: kan beschadigen.

Aangepaste ventilatie of koeling van de VFD is van essentieel belang indien de door de fabrikant aangegeven maximale bedrijfstemperatuur overschreden wordt.

Krachtige en compacte frequentieregelaars van LS Electric

Voor variabele frequentieaandrijving leveren wij de producten van LS Electric. Deze frequentieregelaars worden gebruikt in een verscheidenheid aan toepassingen, zoals kranen, liften, staalproductie en waterzuiveringsinstallaties. Alle VFD’s van LS voldoen aan strikte kwaliteits-, milieu- en internationale eisen.

Voordelen van LS VFD’s

 • Krachtige prestaties
 • Compact en ruimtebesparend
 • Gebruiksvriendelijk en eenvoudig aan te sluiten
 • IP66 / NEMA 4X uitvoering
 • Standaard veiligheidsfuncties
 • Multi-smart copier om op locatie de regelaars snel en eenvoudig te voorzien van software
 • Verbeterde koppelprestaties door krachtige sensorloze vectorregelfuncties

Technische eigenschappen

 • Vermogensbereik: 0,1 tot 500kW
 • Robuust vermogen bij lage snelheid: aanloopkoppel van 200% bij 0,5Hz.
 • Motortemperatuurbewaking zonder motorsensor
 • Hoge overbelastbaarheid: 150% gedurende 60 sec. en vanaf 5,5 kW instelbaar voor normaal gebruik (ND-modus) op 120% gedurende 60 sec.
 • Uitgebreide connectiviteit met verschillende veldnetwerken (Profibus, Ethernet IP, Modbus TCP, CANopen, EtherCAT)

Uw betrouwbare aandrijfpartner

Wij ontzorgen industriële ondernemingen door hoogwaardige aandrijvingen te creëren, te optimaliseren en te onderhouden.

LS frequentieregelaars: de verschillende series

Ons LS portfolio omvat vier verschillende series frequentieregelaars.

LS VFD Hoge prestaties – S100

De S100-serie is een industriële frequentieregelaar voor algemeen gebruik met V/F en sensorloze vectorregeling beschikbaar van 0,5 tot 100 pk. Deze aandrijving is dubbel geclassificeerd voor constant koppel en variabel koppel.

 • Krachtige prestaties
 • Compact ontwerp
 • Gebruiksvriendelijk
 • Standaard compliance
 • Veiligheidsfuncties

De S100 is ook beschikbaar in IP66/ NEMA 4X uitvoering (externe Power DiConnect-schakelaar) en IP66/ NEMA 4X PLUS (externe stroomonderbrekingsschakelaar, 3-standenschakelaar en potentiometer) voor optimale bescherming tegen stoffen zoals fijnstof en hogedrukreiniging.

Deze volledig geïntegreerde frequentieregelaar heeft geen inbouwkast nodig. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing op de montagetijd en kosten.

LS Ventilator & Pomp VFD – H100

De H100-serie is speciaal ontwikkeld voor toepassing in HVAC, ventilatie en pompaandrijvingen.

Geprogrammeerde opstart- en stopcurves om extreme drukverschillen op te vangen en zo schade aan de pomp te voorkomen.

De H100 is energiebesparend door onder andere Flow Compensation bij lange leidingen. Hard- en software van de H100 is speciaal ontworpen om het aansturingsproces van pompen en ventilatoren zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken.

 • Maximaal gebruiksgemak
 • Efficiënt ruimtegebruik
 • Stabiele systeembesturing

LS Micro VFD – M100

De M100 is een uitstekende keuze voor kleine motortoepassingen. Deze regelaars kunnen naast elkaar geplaatst worden met slechts 2 mm tussenruimte.

Ondanks zijn kleine vormfactor, biedt de M100 veel functies, is hij op een DIN-rail te monteren en voldoet hij aan UL 60800-5-1.

De M100 Micro frequentieregelaar van LS beschikt over:

 • Ingebouwd C2 EMC-filter
 • Gebruiksvriendelijk ontwerp
 • Nieuw UL 61800-5-1-ontwerp
 • Ingebouwde DB-unit: ≥ 1,5 kW
 • Modbus in geavanceerd I/O

LS Compacte VFD – G100

De optimale keuze vanwege zijn sterke sensorloze vectorfunctionaliteit, verbeterde prestaties en veelbelovende kwaliteit die voldoen aan hoge betrouwbaarheidsnormen.

De dubbele classificatie maakt een breed scala aan toepassingen voor de omvormer mogelijk en het gebruiksvriendelijke ontwerp maakt hem gemakkelijk te installeren, bedienen en onderhouden.

 • Zeer betrouwbaar
 • Krachtige prestaties
 • Gebruiksvriendelijk

Heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste LS frequentieregelaar voor uw installatie?
Vraag vrijblijvend advies aan onze engineers.