skip to Main Content

Industriële coating

Onze aandrijvingen beschermen wij met een industriële coating voor een langere levensduur. Hygiënisch, betrouwbaar en bestendig.

Industriële coating voor optimaal beschermde aandrijvingen

BEGE levert aandrijvingen met een langere levensduur dankzij een professionele, op de toepassing afgestemde coating.

Veiligheid en continuïteit dankzij industriële coatings

Corrosie en roestvorming zijn een bedreiging voor de levensduur van een aluminium of gietijzeren aandrijving. Een tandwielkast in de maritieme sector die bijna permanent blootgesteld wordt aan zouten en zware vervuiling dient bestand te zijn tegen corrosie ter voorkoming van explosiegevaar en motoruitval.

In een voedselverwerkende machine kan een giftige coating grote gezondheidsrisico’s veroorzaken wanneer de coating onverhoopt afbladdert.

Om veiligheid en continuïteit te waarborgen, leveren wij aandrijvingen voorzien van industriële coatings. Hiermee beschermen en verduurzamen wij onze aluminium en gietijzeren motorreductoren, tandwielkasten en elektromotoren. De hoogwaardige coatings bieden uitstekende bescherming tegen vuil, bacteriën en corrosie. Dit bespaart tijd, geld en middelen en verlengt de levensduur van de aandrijving.

Voordelen van industriële coatings in aandrijftechniek

Langere levensduur

Applicatie van de coating verlengt de levensduur van een aandrijving in een veeleisende omgeving aanzienlijk.

Kostenbesparend

Dankzij minder onderhoud, minder vervangingen en minder stilstand of uitval draagt een coating bij aan kostenbesparing.

Weersbestendig

Behandeling met een coating maakt de aandrijving waterafstotend; vocht kan zich niet hechten aan het oppervlak en roestvorming krijgt geen kans.

Slijtvast

De coating biedt permanente bescherming tegen krassen en andere beschadiging en gaat slijtage tegen.

Voedselveilige STEEL-IT coating

Machines in de levensmiddelenindustrie komen vaak in contact met vocht, vetten en bacteriën. Voor grondige reiniging dienen ze bestand te zijn tegen water en agressieve schoonmaakmiddelen. Door een aluminium elektromotor, tandwielkast of motorreductor te voorzien van een voedselveilige coating, bieden wij een alternatief voor een kostbaardere RVS variant.

Wij gebruiken hiervoor een 2-componenten acrylharslak die de aandrijving van een weersbestendige deklaag met een uitstekende oppervlaktehardheid voorziet.

De STEEL-IT coating is speciaal ontwikkeld om materialen mee te bewerken die in aanraking komen met levensmiddelen conform HACCP-eisen. De producent is marktleider op het gebied van corrosiebestendige en duurzame coatings. Ze zijn bekend vanwege hun ongeëvenaarde RVS-microvlok; dankzij de toevoeging van een 316L roestvrijstalen versterkingsmiddel is de lak zeer duurzaam en corrosiebestendig. Door een laag STEEL-IT aan te brengen, wordt het oppervlak maar liefst 50% hoogwaardig roestvrij staal. Dit verklaart de beschermende robuustheid van de lak.

Het is niet-toxisch en FDA-goedgekeurd voor contact met voedsel; het levert geen gezondheidsgevaar op indien het schilfert. Afhankelijk van de toepassing, de ondergrond en de beschermingseisen behandelen we het oppervlak met één of meerdere lagen.

  • Geschikt voor contact met desinfecterende middelen
  • Direct contact met voedsel leidt niet tot gezondheidsrisico’s
  • Snel en betrouwbaar reinigen
  • Ideaal voor toepassingen zoals de productie, verwerking, vulling en verpakking van voedsel.

Corrosiebestendige coating

Machines in de marine en offshore worden dag in, dag uit blootgesteld aan invloeden zoals vochtigheid, wind, kou, hitte, zouten en chemische stoffen. Dit kan leiden tot corrosie of andere vormen van slijtage, met negatieve effecten tot gevolg op het gebied van productiekwaliteit, continuïteit en onderhoudsgemak.

Om corrosie in een aandrijving te vermijden, voorzien wij onze gietijzeren tandwielkasten en elektromotoren van een speciale C5M-coating die bescherming biedt tegen onder andere oppervlakteroest en oxidatie. De coating die wij toepassen op aandrijvingen in marine- en offshore omgevingen is bestendig tegen minerale olie, smeermiddelen, emulsies en oplosmiddelen. Agressieve milieu-invloeden hebben geen effect op gecoate aandrijfcomponenten en de coating maakt het eenvoudig om aanslag zoals bacteriën of micro-organismen te verwijderen.

De hechting, hardheid, slagvastheid zijn uitstekend en de chemicaliënbestendigheid is hoog. De beschermende lak blijft een gesloten laag vormen, waardoor het een uitstekende roestwering heeft. De lak is watergedragen en schaadt medewerker en milieu minder dan oplosmiddelhoudende coatings.

Wij stemmen de behandelwijze af op de toepassing van de aandrijving. Hierbij kijken wij naar de corrosiecategorieën zoals beschreven in NEN-EN-ISO 12944-2.

  • Geschikt voor gebruik in een industriële atmosfeer
  • Geschikt voor gebruik in omgevingen met agressieve atmosferische invloeden
  • <