Skip to content

Duurzaamheid & BEGE

BEGE draagt bij aan duurzaamheid door plaatsing zonnepanelen.

In de lijst van 28 EU-landen betreft de Europese klimaatdoelstellingen voor 2020, staat Nederland nu op de vier-na-laatste plek. Aandrijfsystemen zijn wereldwijd verantwoordelijk voor 70% van het industriële energieverbruik. Dat staat gelijk aan 32,5 TWh (miljard kWh) en 3,2 miljard euro inkoopwaarde! Dit zijn schrikbarende statistieken.

Met de huidige technieken en door aan de wettelijke eisen te voldoen is veel energiebesparing mogelijk, echter gebeurt dat in Nederland nog maar weinig.

BEGE heeft haar eerste bijdrage geleverd door in juli 2018 170 zonnepanelen op het dak van ons kantoor in Sassenheim te laten plaatsen. Hiermee hebben wij in zes maanden tijd 16.000 kg CO2 uitstoot bespaard; dit staat gelijk aan het planten van 54 bomen. Extra stappen zijn echter nodig om de 20 tot 30% energiebesparing te realiseren die volgens deskundigen haalbaar is.

Voor machinebouwers is dit bijvoorbeeld mogelijk door een elektromotor van de super premium efficiencyklasse (IE4) te integreren. Maar bovenal door het volledige aandrijfsysteem door te lichten: van tandwielkast tot elektromotoren en frequentieregeling en alles wat daar tussen zit.

Wat kan BEGE op het gebied van duurzaamheid voor uw bedrijf betekenen?

Producten:

Advies:

  • Professioneel en persoonlijk advies over energieverbruik, energiezuinige producten en regelgeving
  • Minder fouten en verspilling door automatiseringen met hoge precisie
  • Verbeterde continuïteit door snelle service bij problemen en storingen
  • Betrouwbaarheid dankzij bewezen technologieën met een lange levensduur en weinig onderhoud

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor verduurzaming in uw aandrijvingen? Neem contact met ons op.