Skip to content

Case study

HOBA BV

Kwalitatief hoogwaardige tandwielkasten voor machines in de verpakkingsindustrie

HOBA BV ontwikkelt, produceert en levert wereldwijd hoogwaardige broodsnij-, verpakkings- en sluitmachines voor de (semi)industriële bakkerij. Met ruim 50 jaar ervaring in de branche zijn zij dé producent voor aangepaste snij- en verpakkingsmachines.

Opdracht

HOBA begon in 1965 met het leveren van service aan bakkerijmachines. De grondlegger van het bedrijf ontwikkelde een blaasapparaat om een zak eenvoudig te openen. Deze populaire machine zorgde voor een toenemende vraag naar een snijmachine voor brood waarna dit apparaat ontwikkeld werd.

HOBA worstelde met het inzetbaar maken van de volautomatische bandsnijmachine Holly HSA-5 voor diverse broodgroottes en klopte bij BEGE aan voor gedegen advies.

 “We werken al jarenlang probleemloos samen met BEGE. Wat wij het meest waarderen is het nakomen van afspraken, de korte levertijd en de goede prijs-kwaliteitverhouding”

Johan Lammen – mede-eigenaar en commercieel directeur HOBA

Aanpak

Uit strategische overwegingen heeft HOBA in overleg met BEGE gekozen voor ATEK tandwielkasten. Deze zijn in de broodsnijmachine geplaatst om de zijbanden aan te sturen om de broden juist te positioneren.

Destijds – we spreken over begin jaren 90 – leverde BEGE de 2D tekeningen aan van de ATEK tandwielkasten zodat deze in de machine verwerkt konden worden. Tot op de dag van vandaag past HOBA deze bedrijfszekere oplossing toe in haar machines.

Werkwijze

  • Doelstellingen definiëren
  • Componenten zeer spoedig uit voorraad leveren
  • Betrokkenheid bij toekomstige projecten en nieuwe machines
  • Engineering voor de optimalisatie van de volledige constructie

Resultaat

Mede door componenten van BEGE is HOBA in staat klantspecifieke machines te bouwen.

Het resultaat in een notendop:

  • Jarenlange continuïteit dankzij robuuste en bedrijfszekere ATEK tandwielkast
  • Kwalitatieve tandwielkast voor optimaal snijresultaat
  • Laag risico op storing of uitval
  • Fijne relatie tussen beide bedrijven: afspraken worden altijd nagekomen, keurige levering zowel qua levertijd als aandacht en zorg voor de verpakking

Download de volledige case